onsdag 31. oktober 2007

Drøfting rundt problemstilling

I kommentar fra Thor-Arne så sies det noe om elevenes egen deltakelse på bilder. Jeg har nok ikke vært tydelig nok med settinga for disse sidene som er under oppseiling. Men planen er at dette skal være sider i det offentlige rom, ja.
Men her vil både skole og gruppe komme frem når en søker i denne bloggen og på Flickr; De er altså gjenkjennbar...
...Derfor er dette blitt en "grubler" for meg. Gutta vil jo gjerne avbildes i de positive aktivitetene de står på med, men...

3 kommentarer:

Runar Oudmayer sa...

Som du sikkert husker så jobber jo jeg med fengselsundervisning også.

Der er det særdeles strenge krav med hensyn til personvern og taushetsplikt. Men vi tar også bilder av innsatte....

Så jeg gjentar spørsmålet mitt fra forrige innlegg:

Kan du begrunne dette litt nærmere? Si oss noe om hvilke problemstillinger du støter på?

Mats sa...

Dette handler egentlig om hvor mye skal vi verne elevene? Sånn ståa er nå, så vernes elevene så mye at det går utover den positive effekten dette kan gi de... Og det er noe ingen av oss ønsker.
Men det jeg tenker hovedsaklig på, er at denne gruppa med elever kan oppleve stigmatisering av andre siden dette er jo egentlig en gruppe som består av elever med ulike vansker i skolehverdagen. Og når disse i tillegg viser ansikt på nett, så KAN dette bli brukt mot dem i ulike sammenhenger. Men det som er sikkert, er at jeg skal ta en runde med foreldre og høre hve de mener. For aktiviteter som vi driver med er jo ubetinget positivt. Synes at de skal få en den oppmerksomheten de fortjener, og ikke at vi skal "verne" dem i hjel. Fortjenesten er så stor ved å kunne gi disse gutta et ansikt, om du skjønner... Men dette er en balansegang som trenger litt oppmerskomhet.

Franciska sa...

Det går an å ta bilder av elever og legge de ut på nett, men tenk nøye på hvilke bilder du legger ut. Hvis de er redigert slik at de blir veldig kornete når de forstørres, er det nesten ingen som vil ha bruk for bildene. Tenk også på hvilken profil guttene fotogreferes, ta ikke portrettbilder. Men, flere i hvert bilde, og minst mulig fokus på ansikt. Hvis du i tillegg ikke setter navnet til guttene under bildene har du gjort det vanskelig for andre å misbruke bildene, men samtidig er det mulig for de som kjenner guttene å se hvem de er.